X

We hebben een zeer getalenteerd team klaarstaan.

Jean-François Villers

Jean-François Villers is naast hoofdcoördinator van Sport en Opleiding ook zelf actief in Jiu-Jitsu en Tang Soo Do. Hij behaalde zijn zwarte gordel 5e dan in Jiu-Jitsu en zijn zwarte gordel 3e dan in Tang Soo Do en wil graag meester worden in de 2 sporten. In 2000 richtte Jean de Martial Arts Academy vzw in Overijse op samen met Olivier Givron, dat ondertussen uitgegroeid is tot een grote club met ongeveer 200 leden van alle leeftijden. 

In de loop der jaren heeft Jean enkele mooie titels behaald waaronder:

  • Belgisch kampioen Jiu-Jitsu
  • Belgisch kampioen Tang Soo Do
  • Internationaal kampioen Tang Soo Do
  • Jiu-Jitsu club van het jaar 2014 (1e uit 120 clubs)

Al deze kwaliteiten en het behalen van een diploma initiator Jiu-Jitsu zorgen ervoor dat Jean-François de ideale persoon is om van te leren hoe je jezelf kan verdedigen.

Jan Kunnen

Jan Kunnen is voorzitter van Sport en Opleiding en is hoofdcoördinator van onze zusterorganisatie Solutio vzw.

Daarnaast is Jan Doctor in de Wetenschappen en daardoor de ideale persoon om alles van te leren over wiskunde en wetenschappelijke proefjes. 

Jan is de trotse eigenaar van een zwarte gordel 3e dan in Jiu-Jitsu en een zwarte gordel 2e dan in Tang Soo Do, en behaalde ook het diploma initiator Jiu-Jitsu via de Vlaamse Trainersschool.

Hij heeft enkele nationale en internationale titels op zijn naam staan in beide sporten waaronder Belgisch kampioen groundfight en meerdere internationale titels in Tang Soo Do.

Buiten de gevechtsporten kan je hem ook vaak terugvinden op de mountainbike.

Kortom, Jan heeft een breed gamma aan kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken bij Sport en Opleiding.

Shauni Ackermans

Shauni Ackermans is in 2015 afgestudeerd als sociaal cultureel werker aan de Sociale Hogeschool in Heverlee, waarbij ze een stageplek kreeg bij dans -en theaterproductie fabuleus. Twee jaar later behaalde ze haar master in de communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

Voor Shauni is geen dansstijl onbekend. Ze is een allround danseres die continu lessen, stages, workshops en bijscholingen volgt bij gerenommeerde dansleerkrachten zoals Laurent Flament, Steeve Austin, Min Hee Bervoets, Tamara Arutti, Eric Bacon... Daarnaast was ze zelf 5 jaar lid van de moderne danscompagnie “Modaté” (olv. Sanne Dillen), waarmee ze deelnam aan verschillende wedstrijden en optredens.  In 2016 werd ze met haar urban choreografie geselecteerd voor de finale van Dance.Kicks, een choreografie-wedstrijd van Danspunt voor urban dans. Daarnaast coacht ze wedstrijddansers die al verschillende prijzen behaalden in verschillende danswedstrijden in België. Zelf behaalde ze in 2019 een vierde plaats op het Europees kampioenschap van HipHop Unite in de duo-categorie.

Naast dansles geven in een dansschool, geeft Shauni ook externe dansworkshops en sportlessen op sportkampen en lagere -en middelbare scholen. Daarnaast heeft ze bij Danssport Vlaanderen een certificaat om te mogen jureren op danswedstrijden.

Tijdens de lessen van Shauni werk je aan verschillende danstechnieken en bewegingen, beoefen je de foundations en leer je  een eigen stijl te ontwikkelen.

Sophie Verbruggen

Sophie Verbruggen werkt full time voor Sport en opleiding.  Sophie heeft immens veel capaciteiten en dit kunnen we heel goed gebruiken bij Sport en opleiding.  Ze behaalde haar master degree lichamelijk opvoeding aan de VUB in 2018, maar daarbuiten is Sophie ook : ....

  • Zwarte Gordel 1ste dan in Tang Soo Do (Koreaanse Karate)
  • Iniatiator Windsurfen 
  • aspirant iniator in Jiu-Jitsu
  • Oud-Leiding bij de Chiro van Jezus-Eik
  • Instructuer B skiën & Zeilen

Een echte ''all round'' instructeur die graag met kinderen bezig is.

Cindy Marchand

Cindy neemt de taak van hoofd administratie binnen Sport en opleiding vzw.

Haar 20 jaar administratieve werkervaring binnen een grote groep zoals Caterpilar (CAT) maakt dat ze zowat alles aankan op administratief vlak voor onze vzw.

Cindy is ook al jaren in het bestuur van verschillende vzw’s waardoor ze ook alles begrijpt binnen de wereld van vzw’s en verenigingen.

Naast werken geniet Cindy van een goeie restaurant onder vrienden, zonnige vakanties en haar
familie.

Jaspers Tielens

Jasper Tielens is in 2016 afgestudeerd met onderscheiding als leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie met specialisatie outdoor. Outdoor is een van zijn grootste passies om mens en natuur met elkaar te verbinden. In 2017 studeerde hij verder aan de UCLL en behaalde ook daar een bachelor in het onderwijs met onderscheiding :  BaNaBa buitengewoon onderwijs in Heverlee.

Na vele jaren studeren aan de hogeschool trok Jasper voor een winterseizoen naar het buitenland, meer specifiek Mayrhofen in de Oostenrijkse Alpen. In 2017-2018 behaalde hij een anwärter snowboard bij snowsport Austria Wssv via snowsport academy. Met dat diploma kon hij 6 maanden lang snowboard lesgeven aan kinderen en volwassenen in de Oostenrijkse skischool.

Na het grote avontuur trok hij terug naar zijn thuisbasis in België waar hij werkte voor sportvlaanderen in Hofstade, waarbij tal van verschillende sporten aanbod kwamen zoals skate, mountainbike, BMX, toprope klimmen, boogschieten en kajak. Na de schooluren kan je hem steeds vinden op een skateboard. Jasper geeft skateinitiaties voor beginners tot skatelessen voor gevorderde.

Sarah Ragoen

Met verschillende diploma's van Business Schools is Sarah in haar hart eigenlijk een artiest die geen moeite moet doen om goed om te gaan met kinderen.

Na tien jaar activiteiten in het buitenland in de financiële & event sectoren, zet ze haar energie, talenten & creativiteit graag in om de Franse & Engelse taal op een speelse manier aan te leren.

Volledig autodidact, wordt haar pedagogie geïnspireerd & gevoed door haar fascinatie voor Kunst, Poëzie & de Natuur. Ze is er van overtuigd dat je het best leert als je ingaat op je eigen spontane interesses en als je het leuk vindt. Met hart en ziel probeert ze zich zo goed mogelijk aan te passen aan de behoeftes & interesses van elk kind om iedereen een juiste plaats te geven."

Leo Diouf

Leo Diouf studeert Toegepaste taalkunde aan de KUL en werkt sinds eind 2019 bij Sport & Opleiding. Dankzij zijn studies zijn taallessen Frans en Engels geven hem niet onbekend en kan hij zijn kennis delen met kinderen tijdens onze naschoolse activiteiten. Naast lessen Engels en Frans geeft Leo ook naschoolse jiu-jitsu en zelfverdediging op verschillende scholen en kan je hem ook op onze stages terugvinden!

Leo is een actief sporter en is zwarte gordel 1e dan in Jiu-Jitsu. Ook behaalde hij het diploma aspirant – initiator in deze sport. Daarnaast heeft Leo veel ervaring met kinderen opgedaan door lang in de Chiro van Hoeilaart te zitten, waar hij ook 6 jaar leider is geweest.

Tenslotte is er ook aan creativiteit bij Leo geen gebrek; Hij heeft theater gespeeld, speelt nog steeds viool en is graag met muziek bezig. Kortom, een ideale medewerker in ons team!

Contact

Sport en opleiding vzw
Schransdreef 74
3090 Overijse (zetel)
​info@sportenopleiding.be

Administratief adres
briefwisseling

Jan Van der Vorstlaan 13
3040 Loonbeek

Ondernemingsnummer
0827.605.780

Hoofdcoördinator S&O vzw
Villers Jean-François
0468 31 09 11

Huishoudelijk reglement

Bankgegevens

Betaling van de stages
en naschoolse activiteiten

BE23 9730 0313 8891

Vermelding
Naam kind +
soort stage of activiteit +
datum stage of activiteit

Verantwoordelijk

Hoofdcoördinator S&O
Villers Jean-François
0468 31 09 11

​Voorzitter S&O
Jan Kunnen
0497 85 29 38

Penningmeester S&O
Cindy Marchand

Secretaris S&O
Verhoeven Catherine

Hoofdsponsors
Meewerkende organisaties

X-plosion Dance
www.xplosiondance.be
Facebook pagina
Stefanie Larou
info@xplosiondance.be


Martial Arts Academy vzw
www.maa-overijse.be
Facebook pagina 
Villers Jean-François
info@maa-overijse.be
0468 31 09 11


Solutio 
www.solutio-vlaanderen.be
Facebook pagina
Jan Kunnen
Jan@solutio-vlaanderen.be
0497 85 29 38