Sport en Opleiding vzw > Team
X

We hebben een zeer getalenteerd team klaarstaan.

Jean-François Villers

Jean-François Villers is voorzitter van Sport en Opleiding ook zelf actief in Jiu-Jitsu en Tang Soo Do. Hij behaalde zijn zwarte gordel 6e dan in Jiu-Jitsu en zijn zwarte gordel 4e dan in Tang Soo Do en is meester geworden in de 2 sporten. In 2000 richtte Jean de Martial Arts Academy vzw in Overijse op samen met Olivier Givron, dat ondertussen uitgegroeid is tot een grote club met ongeveer 200 leden van alle leeftijden. 

In de loop der jaren heeft Jean enkele mooie titels behaald waaronder:

  • Belgisch kampioen Jiu-Jitsu
  • Belgisch kampioen Tang Soo Do
  • Internationaal kampioen Tang Soo Do
  • Jiu-Jitsu club van het jaar 2014 (1e uit 120 clubs)

Al deze kwaliteiten en het behalen van een diploma initiator Jiu-Jitsu zorgen ervoor dat Jean-François de ideale persoon is om van te leren hoe je jezelf kan verdedigen.

Shauni Ackermans

Shauni Ackermans is in 2015 afgestudeerd als sociaal cultureel werker aan de Sociale Hogeschool in Heverlee, waarbij ze een stageplek kreeg bij dans -en theaterproductie fabuleus. Twee jaar later behaalde ze haar master in de communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

Voor Shauni is geen dansstijl onbekend. Ze is een allround danseres die continu lessen, stages, workshops en bijscholingen volgt bij gerenommeerde dansleerkrachten zoals Laurent Flament, Steeve Austin, Min Hee Bervoets, Tamara Arutti, Eric Bacon... Daarnaast was ze zelf 5 jaar lid van de moderne danscompagnie “Modaté” (olv. Sanne Dillen), waarmee ze deelnam aan verschillende wedstrijden en optredens.  In 2016 werd ze met haar urban choreografie geselecteerd voor de finale van Dance.Kicks, een choreografie-wedstrijd van Danspunt voor urban dans. Daarnaast coacht ze wedstrijddansers die al verschillende prijzen behaalden in verschillende danswedstrijden in België. Zelf behaalde ze in 2019 een vierde plaats op het Europees kampioenschap van HipHop Unite in de duo-categorie.

Naast dansles geven in een dansschool, geeft Shauni ook externe dansworkshops en sportlessen op sportkampen en lagere -en middelbare scholen. Daarnaast heeft ze bij Danssport Vlaanderen een certificaat om te mogen jureren op danswedstrijden.

Tijdens de lessen van Shauni werk je aan verschillende danstechnieken en bewegingen, beoefen je de foundations en leer je  een eigen stijl te ontwikkelen.

Cindy Marchand

Cindy is Penningmeester van de vzw en neemt de taak van hoofd administratie binnen Sport en opleiding vzw.

Haar 20 jaar administratieve werkervaring binnen een grote groep zoals Caterpilar (CAT) maakt dat ze zowat alles aankan op administratief vlak voor onze vzw.

Cindy is ook al jaren in het bestuur van verschillende vzw’s waardoor ze ook alles begrijpt binnen de wereld van vzw’s en verenigingen.

Naast werken geniet Cindy van een goeie restaurant onder vrienden, zonnige vakanties en haar
familie.

Jaspers Tielens

Jasper Tielens is in 2016 afgestudeerd met onderscheiding als leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie met specialisatie outdoor. Outdoor is een van zijn grootste passies om mens en natuur met elkaar te verbinden. In 2017 studeerde hij verder aan de UCLL en behaalde ook daar een bachelor in het onderwijs met onderscheiding :  BaNaBa buitengewoon onderwijs in Heverlee.

Na vele jaren studeren aan de hogeschool trok Jasper voor een winterseizoen naar het buitenland, meer specifiek Mayrhofen in de Oostenrijkse Alpen. In 2017-2018 behaalde hij een anwärter snowboard bij snowsport Austria Wssv via snowsport academy. Met dat diploma kon hij 6 maanden lang snowboard lesgeven aan kinderen en volwassenen in de Oostenrijkse skischool.

Na het grote avontuur trok hij terug naar zijn thuisbasis in België waar hij werkte voor sportvlaanderen in Hofstade, waarbij tal van verschillende sporten aanbod kwamen zoals skate, mountainbike, BMX, toprope klimmen, boogschieten en kajak. Na de schooluren kan je hem steeds vinden op een skateboard. Jasper geeft skateinitiaties voor beginners tot skatelessen voor gevorderde.

Eva Ishida

Eva is in Frankrijk geboren en woonde daar tot haar 11 jaar. Ze voltooide haar middelbare school aan de British School of Brussel en haar hoger onderwijs in Engeland. Met Vlaams als haar moedertaal, is Eva vloeiend drietalig. Eva is altijd al gepassioneerd geweest door kunst en ambacht, met een creatief talent voor tekenen en knutselen.

Haar passie voor paarden gecombineerd met de passie voor ambachtelijk werk, bracht haar ertoe de kunst van zadelmakerij te studeren. Eva voltooide haar studies met onderscheiding en kreeg dan de kans om les te geven aan Capel Manor College London, een van de meest gerenommeerde instituten voor zadelmakerij, en onderdeel van de historische ‘Saddlery Guild’ in Engeland. Bij Capel Manor ontwikkelde ze verder haar onderwijsvaardigheden bij zowel jongeren als volwassen leerlingen.

Bij het terugkeren naar België, startte Eva haar eigen zadelmakerij met op maat, handgemaakte producten en lederbewerking cursussen.

Eva is een creatieve, en getalenteerde lerares en werkt graag met jongeren van alle leeftijden. Sport en Opleiding maakt het mogelijk al haar talenten te combineren.

Kjetil Aerts

Kjetil Aerts studeert aan de lerarenopleiding te Heverlee (UCLL) voor leerkracht secundair onderwijs geschiedenis en informatica. Dankzij deze opleiding voelt Kjetil zich als een spring in het veld wanneer hij in een klaslokaal komt. De kwaliteit van een les primeert voor hem, en hij probeert dus de leerlingen op een amusante manier te leren kennis maken met informatica en wetenschap. Kjetil zal hoofdzakelijk de programmeerlessen voor zijn rekening nemen.

Naast geschiedenis en informatica heeft Kjetil nog drie grote liefdes: voetbal, wielrennen en gamen. Kjetil heeft 8 jaar lang voetbal gespeeld bij onder meer VKE Eizer en KV Tervuren-Duisburg. In 2017 zette hij een stop op zijn voetbalcarrière om zich volledig te focussen op zijn studies. Zijn mooiste momenten uit zijn voetbalcarrière zijn ongetwijfeld de verschillende buitenlandse tornooien o.a. in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Doordat Kjetil opgegroeid is in een wielerfamilie heeft hij veel mogelijkheden gekregen om “behind the scenes” een kijkje te kunnen nemen in het wielermilieu. Dit zorgde er natuurlijk voor dat zijn passie alleen maar groter werd.

Tot slot is gamen iets waar Kjetil zich tegenwoordig mee bezig houdt. Hij speelt graag spelletjes die verwijzen naar de geschiedenis en deze op een zo correct mogelijk manier afbeelden. Zo kan hij perfect zijn interesse voor informatica en geschiedenis combineren. 

Met zijn 21 jaar is Kjetil het jongste lid van ons Sport en Opleidingsteam, maar zeker niet de minste. Door zijn sportieve achtergrond en zijn voorliefden voor het doceren van geschiedenis en informatica, maakt hem dit een uiterst geschikte kandidaat om deel te nemen aan ons team.

Laura Vens

Laura Vens is in 2020 afgestudeerd met onderscheiding als event -en projectmanager aan de hogeschool van UC Leuven-Limburg. In 2019 organiseerde ze in samenwerking met haar medestudenten het evenement ModArt, waarbij mode en kunst samen gecombineerd werden. Het evenement was een platform voor kunstenaars, waarbij hun werken (beschilderde tweedehandskledij) tijdens een modeshow werd tentoongesteld en achteraf verkocht tijdens de receptie. Dit evenement geraakte zelfs tot in de Vlajo finale. In datzelfde jaar behaalde Laura een diploma voor het WOW Berlin Project rond Toerisme en Recreatiemanagement, waarbij ze in samenwerking met studenten van andere landen rond een fictief touroperating bedrijf moest werken.

Hiervoor heeft Laura in het secundair onderwijs van het Heilig Hartinstituut te Heverlee, 5 jaar Vrije Beeldende Kunsten gestudeerd. Daarnaast zit ze al sinds 2009 in de kunstacademie te Overijse. Laura is altijd al gepassioneerd geweest door kunst, daarvan ook haar creatieve ingesteldheid.

Van kleins af aan is Laura tweetalig opgevoed geweest. Ze gaat al sinds de kleuterklas in het Nederlands naar school. Met Frans als haar moedertaal, is Laura vloeiend tweetalig.

Laura werkt full time voor Sport en opleiding als eventmedewerker, maar ook als leerkracht Frans, knutselen, dans, multisport en multimove.

Catherine Verhoeven

Catherine is sinds kort hoofdcoördinator van Sport en opleiding vzw.

Catherine behaalde haar zwarte gordel 1ste dan in Jiu-Jitsu, maar is ook Vice wereldkampioen Tang Soo Do (Koreaanse Karate) geweest in Las Vegas in 2 diciplines (Sparring en Huyngs).

Catherine geeft al 20 jaar les bij Martial Arts Academy vzw in Overijse en Huldenberg.

Contact

Sport en opleiding vzw
Brusselsesteenweg 128
3090 Overijse (zetel)
​info@sportenopleiding.be

Administratief adres
briefwisseling

Brusselsesteenweg 128
3090 Overijse

Ondernemingsnummer
0827.605.780
 

Huishoudelijk reglement

Verantwoordelijk

​Voorzitter S&O
Villers Jean-François
0468 31 09 11

Penningmeester S&O
Marchand Cindy

Secretaris S&O
Verhoeven Catherine

Vragen over kampen of naschoolse
Shauni Ackermans
0456/38.78.44
Laura Vens
0456/38.78.42

Meewerkende organisaties

X-plosion Dance
www.xplosiondance.be
Facebook pagina
Stefanie Larou
info@xplosiondance.be


Martial Arts Academy vzw
www.maa-overijse.be
Facebook pagina 
Jean-François Villers
info@maa-overijse.be
0468 31 09 11

 

Edison
https://www.edison.vlaanderen/