X

We hebben een zeer getalenteerd team klaarstaan.

Jean-François Villers

Jean-François Villers is naast hoofdcoördinator van Sport en Opleiding ook zelf actief in Jiu-Jitsu en Tang Soo Do. Hij behaalde zijn zwarte gordel 5e dan in Jiu-Jitsu en zijn zwarte gordel 3e dan in Tang Soo Do en wil graag meester worden in de 2 sporten. In 2000 richtte Jean de Martial Arts Academy vzw in Overijse op samen met Olivier Givron, dat ondertussen uitgegroeid is tot een grote club met ongeveer 200 leden van alle leeftijden. 

In de loop der jaren heeft Jean enkele mooie titels behaald waaronder:

  • Belgisch kampioen Jiu-Jitsu
  • Belgisch kampioen Tang Soo Do
  • Internationaal kampioen Tang Soo Do
  • Jiu-Jitsu club van het jaar 2014 (1e uit 120 clubs)

Al deze kwaliteiten en het behalen van een diploma initiator Jiu-Jitsu zorgen ervoor dat Jean-François de ideale persoon is om van te leren hoe je jezelf kan verdedigen.

Jan Kunnen

Jan Kunnen is voorzitter van Sport en Opleiding en is hoofdcoördinator van onze zusterorganisatie Solutio.

Daarnaast is Jan Doctor in de Wetenschappen en daardoor de ideale persoon om alles van te leren over wiskunde en wetenschappelijke proefjes. 

Jan is de trotse eigenaar van een zwarte gordel 3e dan in Jiu-Jitsu en een zwarte gordel 2e dan in Tang Soo Do, en behaalde ook het diploma initiator Jiu-Jitsu via de Vlaamse Trainersschool.

Hij heeft enkele nationale en internationale titels op zijn naam staan in beide sporten waaronder Belgisch kampioen groundfight en meerdere internationale titels in Tang Soo Do.

Buiten de gevechtsporten kan je hem ook vaak terugvinden op de mountainbike.

Kortom, Jan heeft een breed gamma aan kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken bij Sport en Opleiding.

Shauni Ackermans

Shauni Ackermans is in 2015 afgestudeerd als sociaal cultureel werker aan de Sociale Hogeschool in Heverlee, waarbij ze een stageplek kreeg bij dans -en theaterproductie fabuleus. Twee jaar later behaalde ze haar master in de communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

Voor Shauni is geen dansstijl onbekend. Ze is een allround danseres die continu lessen, stages, workshops en bijscholingen volgt bij gerenommeerde dansleerkrachten zoals Laurent Flament, Steeve Austin, Min Hee Bervoets, Tamara Arutti, Eric Bacon... Daarnaast was ze zelf 5 jaar lid van de moderne danscompagnie “Modaté” (olv. Sanne Dillen), waarmee ze deelnam aan verschillende wedstrijden en optredens.  In 2016 werd ze met haar urban choreografie geselecteerd voor de finale van Dance.Kicks, een choreografie-wedstrijd van Danspunt voor urban dans. Daarnaast coacht ze wedstrijddansers die al verschillende prijzen behaalden in verschillende danswedstrijden in België. Zelf behaalde ze in 2019 een vierde plaats op het Europees kampioenschap van HipHop Unite in de duo-categorie.

Naast dansles geven in een dansschool, geeft Shauni ook externe dansworkshops en sportlessen op sportkampen en lagere -en middelbare scholen. Daarnaast heeft ze bij Danssport Vlaanderen een certificaat om te mogen jureren op danswedstrijden.

Tijdens de lessen van Shauni werk je aan verschillende danstechnieken en bewegingen, beoefen je de foundations en leer je  een eigen stijl te ontwikkelen.

Sophie Verbruggen

Sophie Verbruggen werkt full time voor Sport en opleiding.  Sophie heeft immens veel capaciteiten en dit kunnen we heel goed gebruiken in onze vzw.  Sophie studeerde Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de VUB en behaalde haar master degree lichamelijk in 2018, het spreekt dus voor zich dat ze zeer sportief is. Naast zwarte gordel 1e dan in Tang Soo Do (koreaanse karate) is Sophie ook een echte outdoor sporter. Als initiator Windsurfen en Instructeur B Zeilen gaf ze jarenlang windsurf- en zeillessen in Nieuwpoort. Daarnaast is ze ook Instructuer B skiën, wat goed van pas komt op onze skistage!

Ook omgaan met kinderen in voor Sophie niet vreemd. Ze zat vanaf haar 6jaar in de Chiro van Jezus-Eik, waar ze ook 3 jaar leiding is geweest en heeft ook enkele jaren leiding gegeven op het speelplein van Overijse. Naast sport is Sophie ook haar hele leven al met muziek bezig. Ze speelt al van jongs af aan piano en studeerde af aan de hogere graad in de muziekacademie APKO in Overijse met grote onderscheiding.

Kortom, Sophie is een echte ''all round'' lesgever die graag met kinderen bezig is.

Cindy Marchand

Cindy neemt de taak van hoofd administratie binnen Sport en opleiding vzw.

Haar 20 jaar administratieve werkervaring binnen een grote groep zoals Caterpilar (CAT) maakt dat ze zowat alles aankan op administratief vlak voor onze vzw.

Cindy is ook al jaren in het bestuur van verschillende vzw’s waardoor ze ook alles begrijpt binnen de wereld van vzw’s en verenigingen.

Naast werken geniet Cindy van een goeie restaurant onder vrienden, zonnige vakanties en haar
familie.

Jaspers Tielens

Jasper Tielens is in 2016 afgestudeerd met onderscheiding als leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie met specialisatie outdoor. Outdoor is een van zijn grootste passies om mens en natuur met elkaar te verbinden. In 2017 studeerde hij verder aan de UCLL en behaalde ook daar een bachelor in het onderwijs met onderscheiding :  BaNaBa buitengewoon onderwijs in Heverlee.

Na vele jaren studeren aan de hogeschool trok Jasper voor een winterseizoen naar het buitenland, meer specifiek Mayrhofen in de Oostenrijkse Alpen. In 2017-2018 behaalde hij een anwärter snowboard bij snowsport Austria Wssv via snowsport academy. Met dat diploma kon hij 6 maanden lang snowboard lesgeven aan kinderen en volwassenen in de Oostenrijkse skischool.

Na het grote avontuur trok hij terug naar zijn thuisbasis in België waar hij werkte voor sportvlaanderen in Hofstade, waarbij tal van verschillende sporten aanbod kwamen zoals skate, mountainbike, BMX, toprope klimmen, boogschieten en kajak. Na de schooluren kan je hem steeds vinden op een skateboard. Jasper geeft skateinitiaties voor beginners tot skatelessen voor gevorderde.

Eva Ishida

Eva is in Frankrijk geboren en woonde daar tot haar 11 jaar. Ze voltooide haar middelbare school aan de British School of Brussel en haar hoger onderwijs in Engeland. Met Vlaams als haar moedertaal, is Eva vloeiend drietalig. Eva is altijd al gepassioneerd geweest door kunst en ambacht, met een creatief talent voor tekenen en knutselen.

Haar passie voor paarden gecombineerd met de passie voor ambachtelijk werk, bracht haar ertoe de kunst van zadelmakerij te studeren. Eva voltooide haar studies met onderscheiding en kreeg dan de kans om les te geven aan Capel Manor College London, een van de meest gerenommeerde instituten voor zadelmakerij, en onderdeel van de historische ‘Saddlery Guild’ in Engeland. Bij Capel Manor ontwikkelde ze verder haar onderwijsvaardigheden bij zowel jongeren als volwassen leerlingen.

Bij het terugkeren naar België, startte Eva haar eigen zadelmakerij met op maat, handgemaakte producten en lederbewerking cursussen.

Eva is een creatieve, en getalenteerde lerares en werkt graag met jongeren van alle leeftijden. Sport en Opleiding maakt het mogelijk al haar talenten te combineren.

Kjetil Aerts

Kjetil Aerts studeert aan de lerarenopleiding te Heverlee (UCLL) voor leerkracht secundair onderwijs geschiedenis en informatica. Dankzij deze opleiding voelt Kjetil zich als een spring in het veld wanneer hij in een klaslokaal komt. De kwaliteit van een les primeert voor hem, en hij probeert dus de leerlingen op een amusante manier te leren kennis maken met informatica en wetenschap. Kjetil zal hoofdzakelijk de programmeerlessen voor zijn rekening nemen.

Naast geschiedenis en informatica heeft Kjetil nog drie grote liefdes: voetbal, wielrennen en gamen. Kjetil heeft 8 jaar lang voetbal gespeeld bij onder meer VKE Eizer en KV Tervuren-Duisburg. In 2017 zette hij een stop op zijn voetbalcarrière om zich volledig te focussen op zijn studies. Zijn mooiste momenten uit zijn voetbalcarrière zijn ongetwijfeld de verschillende buitenlandse tornooien o.a. in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Doordat Kjetil opgegroeid is in een wielerfamilie heeft hij veel mogelijkheden gekregen om “behind the scenes” een kijkje te kunnen nemen in het wielermilieu. Dit zorgde er natuurlijk voor dat zijn passie alleen maar groter werd.

Tot slot is gamen iets waar Kjetil zich tegenwoordig mee bezig houdt. Hij speelt graag spelletjes die verwijzen naar de geschiedenis en deze op een zo correct mogelijk manier afbeelden. Zo kan hij perfect zijn interesse voor informatica en geschiedenis combineren. 

Met zijn 21 jaar is Kjetil het jongste lid van ons Sport en Opleidingsteam, maar zeker niet de minste. Door zijn sportieve achtergrond en zijn voorliefden voor het doceren van geschiedenis en informatica, maakt hem dit een uiterst geschikte kandidaat om deel te nemen aan ons team.

Laura Vens

Laura Vens is in 2020 afgestudeerd met onderscheiding als event -en projectmanager aan de hogeschool van UC Leuven-Limburg. In 2019 organiseerde ze in samenwerking met haar medestudenten het evenement ModArt, waarbij mode en kunst samen gecombineerd werden. Het evenement was een platform voor kunstenaars, waarbij hun werken (beschilderde tweedehandskledij) tijdens een modeshow werd tentoongesteld en achteraf verkocht tijdens de receptie. Dit evenement geraakte zelfs tot in de Vlajo finale. In datzelfde jaar behaalde Laura een diploma voor het WOW Berlin Project rond Toerisme en Recreatiemanagement, waarbij ze in samenwerking met studenten van andere landen rond een fictief touroperating bedrijf moest werken.

Hiervoor heeft Laura in het secundair onderwijs van het Heilig Hartinstituut te Heverlee, 5 jaar Vrije Beeldende Kunsten gestudeerd. Daarnaast zit ze al sinds 2009 in de kunstacademie te Overijse. Laura is altijd al gepassioneerd geweest door kunst, daarvan ook haar creatieve ingesteldheid.

Van kleins af aan is Laura tweetalig opgevoed geweest. Ze gaat al sinds de kleuterklas in het Nederlands naar school. Met Frans als haar moedertaal, is Laura vloeiend tweetalig.

Laura werkt full time voor Sport en opleiding als eventmedewerker, maar ook als leerkracht Frans, knutselen, dans, multisport en multimove.

Daan Vandervelde

Daan werkt sinds oktober 2020 bij Sport en Opleiding vzw. Na het afronden van zijn middelbaar, waar hij wetenschappen wiskunde (8u) deed, besloot hij te gaan studeren voor Industrieel ingenieur. In juni 2020 studeerde hij af aan de KULeuven als Industrieel ingenieur elektromechanica, met als Masterspecialisatie Clinical engineering. Dankzij deze opleiding is Daan dus de ideale persoon om onze STEM lessen te verzorgen, maar ook om bijlessen te geven via onze zusterorganisatie Solutio.

Tijdens zijn studententijd was Daan in zijn vrije tijd ook actief bezig met kinderen. Hij was 6 jaar Animator bij speelplein Boemerang in Hoeilaart, waarvan 2 jaar Hoofdmonitor. Ook was Daan 2 jaar bestuurslid van de stuurgroep van het speelplein.

Aan creativiteit ontbreekt het Daan ook niet. Hij is namelijk een fervent muzikant. Daan rondde de hele muziekopleiding af aan de muziekacademie APKO in Overijse met een Diploma Hogere graad improvisatietechnieken/Begeleidingspraktijk piano. Hij behaalde de Grootste onderscheiding met felicitaties. Daarnaast speelt hij ook Gitaar, basgitaar en slagwerk en heeft hij al verschillende concerten gespeeld in onder andere Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Jette.

Duizendpoot Daan is dus een welkome aanwinst voor ons team!

Contact

Sport en opleiding vzw
Schransdreef 74
3090 Overijse (zetel)
​info@sportenopleiding.be

Administratief adres
briefwisseling

Jan Van der Vorstlaan 13
3040 Loonbeek

Ondernemingsnummer
0827.605.780

Hoofdcoördinator S&O vzw
Villers Jean-François
0468 31 09 11

Huishoudelijk reglement

Bankgegevens

Betaling van de stages
en naschoolse activiteiten

BE23 9730 0313 8891

Vermelding
Naam kind +
soort stage of activiteit +
datum stage of activiteit

Verantwoordelijk

Hoofdcoördinator S&O
Villers Jean-François
0468 31 09 11

​Voorzitter S&O
Jan Kunnen
0497 85 29 38

Penningmeester S&O
Cindy Marchand

Secretaris S&O
Verhoeven Catherine

Hoofdsponsors
Meewerkende organisaties

X-plosion Dance
Facebook pagina
www.xplosiondance.be
Stefanie Larou
info@xplosiondance.be


Martial Arts Academy vzw
www.maa-overijse.be
Facebook pagina 
Villers Jean-François
info@maa-overijse.be
0468 31 09 11


Solutio 
www.solutio-vlaanderen.be
Facebook pagina
Jan Kunnen
Jan@solutio-vlaanderen.be
0497 85 29 38