facebook sportenopleiding Over ons
X

Missie & Visie

Kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende sportieve, creatieve en educatieve activiteiten. Dat is wat we met Sport en Opleiding vzw willen bereiken. Door kennis te maken met verschillende sporten, talen, wetenschappelijke en andere activiteiten kunnen kinderen hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Sport, ontspanning en leren gaan hand in hand. Door regelmatig te bewegen, creatief bezig te zijn of te ontspannen kan een kind beter en efficiënter leren en nieuwe informatie opnemen.

Met onze non-profit organisatie werken we samen met verschillende scholen in en rond de Druivenstreek om sport, talen, wetenschap en creatieve activiteiten te laten doorgaan op de scholen zelf. Daarnaast organiseren wij stages tijdens de schoolvakanties waar kinderen de tijd van hun leven beleven en bieden we ook enkele activiteiten aan tijdens het weekend.

Om deze activiteiten in goede banen te leiden, werken we jaarlijks samen met een honderdtal vrijwilligers die klaarstaan voor de kinderen. Wij zoeken steeds naar vrijwilligers die gepassioneerd zijn door hun eigen vakgebied en graag met kinderen bezig zijn. Op die manier kunnen wij kwaliteitsvolle begeleiding bieden tijdens onze activiteiten. Onze vrijwilligers geven steeds les aan kleine groepen zodat de kinderen voldoende aandacht en hulp krijgen tijdens het aanleren van nieuwe skills.

Aangezien Sport en Opleiding vzw een non-profit organisatie is, gaan onze inkomsten integraal naar onze activiteiten. Enkele voorbeelden hiervan zijn het aankopen van educatief en sportief materiaal, de huur van zalen/klassen waar onze activiteiten doorgaan, verzekering van de kinderen, bijscholingen en vorming van vrijwilligers.

 

Voor iedereen

Met Sport en Opleiding vzw vinden we het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan onze activiteiten, ongeacht huidskleur, socio-culturele achtergrond, mogelijkheden of beperkingen. Elk kind heeft het recht op ontspanning om op die manier zijn of haar talenten te ontwikkelen. Daarom ondernemen wij enkele initiatieven om de toegankelijkheid te verhogen:
 

Naschoolse activiteiten

Door onze activiteiten meteen na school te organiseren, en deze ook te laten doorgaan op de school proberen we de drempel om deel te nemen te verlagen. Op die manier moeten ouders zich niet vrijmaken om transport te regelen en kunnen de kinderen deelnemen aan de activiteiten met hun klasgenoten in een bekende omgeving. Wij bieden een waaier aan activiteiten aan voor zowel kleuters als kinderen uit het lager onderwijs zodat iedereen een activiteit vindt waar hij of zij zich goed bij voelt. Ook zijn wij steeds bezig met vernieuwing en proberen regelmatig nieuwe activiteiten leven in te blazen.
 

Gezinnen

Gezinnen genieten van kortingen voor onze stages indien zij meerdere kinderen inschrijven voor een stage tijdens dezelfde week. Voor het tweede ingeschreven kind geven wij 10% korting, voor het derde kind 15%.  
 

Financiële moeilijkheden

Kinderen die thuis in een financieel moeilijke situatie opgroeien zijn zeker en vast ook welkom op onze activiteiten. Gezinnen die in Hoeilaart wonen en financiële problemen hebben, kunnen via het OCMW tot 50% korting bekomen voor onze activiteiten in Hoeilaart. Ook voor gezinnen die niet in Hoeilaart wonen komen wij met een financiële tegemoetkoming bij zowel stages als naschoolse activiteiten. Indien u zich in zo een situatie bevindt, gelieve ons dan te contacteren, zodat we kunnen bekijken wat we voor u kunnen doen.

Uiteraard is elk kind anders en is elke situatie anders. Zit u thuis met een situatie waardoor het moeilijk is om uw kind te laten deelnemen aan één van onze activiteiten? Wij zijn steeds bereikbaar om eventuele problemen te bespreken en samen een oplossing te vinden!

Contact

Sport en opleiding vzw
Stationstraat 29
3090 Overijse (bureau)
​info@sportenopleiding.be

Administratief adres
briefwisseling

Kaberg 12
3090 Overijse

Ondernemingsnummer
0827.605.780
 

Huishoudelijk reglement

Verantwoordelijk

​Voorzitter S&O
Villers Jean-François
0468 31 09 11

Penningmeester S&O
Marchand Cindy

Secretaris S&O
Verhoeven Catherine

Vragen over kampen of naschoolse
Villers Jean-François
0468 31 09 11

Meewerkende organisaties

X-plosion Dance vzw
www.xplosiondance.be

Martial Arts Academy vzw
Martial Arts Academy (maa-overijse.be)

Ryo Dojo vzw
Ryo Dojo

White Eagle Kenpo Karate
Facebook

Edison vzw
www.edison.vlaanderen/nl