Inschrijving naschoolse activiteiten : Overijse, Jezus-Eik, Maleizen, Hoeilaart en Oud-Heverlee

 • School

 • Gegevens leerling •  
   
  Naam en voornaam van de leerling !!
 •  
   
  vb. 22-07-2004
 • Gegevens moeder of vader •  - 
 • Maak je keuze uit 1 of meerdere naschoolse activiteiten

Sport en Opleiding vzw – naschoolse activiteiten
 

Met dit schrijven willen wij U een beknopt overzicht geven van de v.z.w. Sport & Opleiding vzw (visie, missie, team). Wij hopen hiermee te verduidelijken wat we voor Uw  naschoolse activiteiten kunnen betekenen.

De v.z.w. Sport&Opleiding organiseert sinds geruime tijd (bijna 10 jaar) sportlessen en -stages. In de nabije toekomst beogen we nog meer stages te organiseren, alsook naschoolse activiteiten. De naschoolse activiteiten zouden we graag in samenwerking met Uw bestuur  organiseren, waarbij  wij alle verantwoordelijkheden op onze schouders nemen.  Zo kunnen we één of meerdere uren sport per week organiseren  en zorgen wij voor een monitor.  De ouders schrijven hun kind(eren) voor deze les(sen) in via onze v.z.w..
 

Sport & Opleiding v.z.w. : Wie zijn we?
 

Jean-François Villers  is oprichter van Sport & Opleiding v.z.w. (S&O),  v.z.w.  Martial Arts Academy en v.z.w. Solutio.  De missie van S&O is het aanbieden van sportieve activiteiten in de vorm van sportlessen, sportstages en naschoolse activiteiten.

S&O organiseert in de Druivenstreek  danslessen en sportstages van o.m. gevechtsporten en mountainbike.  De gevechtsportstages worden begeleid door  gediplomeerde ju-jitsu leraars van Martial Arts Academy v.z.w. (www.maa-overijse.be). Voor de dansstages staan gediplomeerde danseressen /dansers van X-plosion Dance (dansclub binnen S&O v.z.w., www.xplosiondance.be) in.

Dat deze  kwalitatieve lessen en stages  in de smaak vallen bij kinderen en ouders is onder andere te merken  aan een stijging van het aantal nieuwe en voornamelijk jonge leden in beide clubs.  Met  zowat 500 actieve leden  zijn we inmiddels uitgegroeid  tot grote clubs in onze streek .

Onze gevechtsportschool Martial Arts Academy v.z.w.  is in 2014 uitgeroepen tot jiu-jitsu club van het jaar door de Vlaamse Jiu Jutsu Federatie. Voor meer info verwijzen we naar  Jaargang  5 editie 20 van het digitaal tijdschrift van de VJJF : Hajime).

S&O was ook te zien in So you think you can dance, de grootste dansshow van België, waar Tamara Arruti, danseres bij X-plosion Dance, een 3de plaats behaalde.

 In de toekomst wil S&O :

 • (nog) meer sportstages organiseren  in de Druivenstreek en omstreken (16 stages tussen september 2016 en Juli 2017)
 • meer sportlessen voorzien, in verschillende disciplines.
 • Starten met de organisatie van naschoolse activiteiten (vanaf januari 2016).


Bij alle huidige en geplande activiteiten wordt samengewerkt met lesgevers die gemotiveerd, enthousiast èn gediplomeerd zijn. Bovendien volgde elke lesgever opleiding  bij de Vlaamse Trainer School (VTS) van  BLOSO.

Villers Jean-François


De Grieken wisten het  al 2000 jaar geleden: sporten maakt ons geestelijk sterker. Onze missie is dan ook om kinderen van jongsaf aan kwalteit, bezieling en enthoesiasme te bieden tijdens hun sportieve activiteiten, zodat ze weerbaarder in het leven kunnen staan. Zowel de school als de ouders hebben  reeds een grote pedagogische verantwoordelijkheid op hun schouders. Wij willen die inzet voor het welzijn van kinderen samen met hen dragen.

Maak kennis met verschillende danstechnieken in jazzdans

Jazzdans vindt zijn oorsprong in de Afrikaanse muziektraditie, die via de slavernij in aanraking kwam met het Westen. Afrikaanse slaven in Amerika communiceerden met hun lichaam en begeleidden zichzelf met gezang, geklap en gestamp. Doorheen de geschiedenis werd de authentieke Afro-Amerikaanse dans beïnvloed door diverse dansstijlen, zoals de moderne dans en het klassiek ballet.

Het karakter van jazzdans is dus eclectisch, er worden immers technieken uit verschillende dansdisciplines gebruikt. Daarnaast komen echter ook de typische jazztechnieken aan bod, zoals isolaties, release, contraction en veel bewegingen met licht gebogen benen.

In de lessen zullen verschillende stijlen aan bod komen, waaronder hiphop, hedendaags, musicaldans en modern. Voor ieder wat wils!

Eline Creemers startte met lessen jazzdans op vierjarige leeftijd. Doorheen de jaren verrijkte ze haar repertoire met lessen hedendaags, hiphop, moderne dans en klassiek ballet. Na haar studies psychologie besloot ze haar passie voor dansen, zingen en acteren verder vorm te geven en startte ze een musicalopleiding aan CTA Performing Arts in Londen. Nu ze daar is afgestudeerd, wil Eline haar ervaring graag doorgeven aan jonge dansers. Hierbij kan ze beroep doen op haar jarenlange ervaring als Chiroleidster en de VTS-opleiding tot initiator in de jazzdans, die ze aanvat in september.


Ontdek je talent met Multimove

Bij mutimove ligt de nadruk op de algemene ontwikkeling van bewegingsvaardigheden, zonder dit aan een specifieke sporttak te verbinden.  Verschillende sportieve vaardigheden zullen tijdens deze lessen aanbod komen zoals samenspel, taak- en doelgerichtheid, evenwicht, snelheid, flexibiliteit, reactievermogen, volharding/doorzetting/uithouding, inschattingsvermogen,  gericht risico’s nemen,  kracht, coördinatie, prestatiegerichtheid, doseren van inspanningen,... Op deze manier kunnen bij elk kind talenten en competentie’s,  die reeds aanwezig zijn, verder worden ontwikkeld. 

Beweginsvaardigheden verkennen en oefenen, versterkt  de algemenen ontwikkeling en groei van de kinderen op andere, meer schoolse of communicatieve  terreinen. Vanuit dit standpunt gezien is het belangrijk om regelmatig en gevarieerd te bewegen, van jongs af aan.

Tevens wordt zo de basis wordt gelegd om  gericht te kiezen voor een sporttak waarin sportspecifieke vaardigheden verder worden verdiept.   De multi-move kids zullen meer weerstand - en meer optie’s ontwikkelen om om te gaan met de vele keuzemogelijkheden in het dagelijkse leven.


Leer je verdediging, respect en beheersing  met Jiu-Jitsu !

 

Jiujitsu, jūjutsu, ju-jitsu of jioe-jitsoe kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog correcter als "soepele techniek". Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiujitsuka. Jiujitsu is als budokunst geschikt voor jong en oud.
[Bon: Wikipedia]

 

Tijdens de ju-jitsu lessen (vanaf april 2016!) leer je niet alleen hoe je jezelf moet verdedigen tegen allerlei aanvallen... Je  leert  je ook beheersen en je oefent je respectvol le omgang met anderen. Dit alles wordt op een ontspannen, doch gedisciplineerde manier aangebracht door Sensei (Japans voor leraar) Jean-François en Jan, beiden gediplomeerde instructeurs bij Martial Arts Academy v.z.w. (www.maa-overijse.be).

Het lessenpakket bevat zowel zelfverdedigingstechnieken als aanvalstechnieken. Tijdens de lessen worden deze spelenderwijs aangeleerd en ingeoefend.

Op het einde van het schooljaar wordt een examen georganiseerd, zodat  de kinderen de mogelijkheid krijgen om een hogere graad (andere kleur band) te halen.

Villers Jean-François

Jean is de hoofd-sensei bij Martial Arts Academy vzw, hij heeft een zwarte gordel 4de dan in Jiu-Jitsu en een zwarte gordel 3de dan in Tang Soo Do (Koreaanse Karate). In 2009 behaalde hij het diploma initiator Ju-Jitsu bij de Vlaamse Trainerschool en is momenteel bezig met de opleiding van Trainer B Ju-Jitsu (VTS, BLOSO). In zijn carriere is hij is zowel Belgisch kampioen Jiu-Jitsu, als Belgisch kampioen Tang Soo Do geweest.  Hij heeft ook meerdere jaren internationale competitie gedaan met altijd een podium plaats.

 

 

Kunnen Jan

Jan (Dr. in de natuurkunde) behaalde in 2014 zijn 2de dan graad (zwarte gordel  met twee streepjes) in de Ju-Jitsu en behaalde in 2015 zijn 1ste dan graad (zwarte gordel met een streepje) in Tang Soo Do. In 2009 behaalde hij het diploma initiator Ju-Jitsu (VTS, BLOSO) en is momenteel bezig met de opleiding van Trainer B Ju-Jitsu (VTS, BLOSO) waarvoor hij reeds geslaagd is voor het algemeen gedeelte. Jan is sinds 2009 actief als (hulp-sensei bij Martial Arts Academy Overijse, waar hij momenteel instructeur is bij verschillende leeftijdsgroepen.


Plan voor de nabije toekomst: Solutio v.z.w.

Behalve op sportief vlak, zullen we in de toekomst ook opleidingen aanbieden op intelectueel vlak. Meerbepaald starten we op 1 april 2016 met Solutio v.z.w., een nieuw project  van Jean-François Villers en Jan Kunnen.

Het doel van Solutio v.z.w. is het onderrichten en bevorderen van het onderwijs door alle soorten intellectuele opleidingen met inbegrip van organisatie, deelname, lessen, demonstraties, competities, initiaties, stages, opleidingen en dergelijke.

Meer concreet bevat dit dus o.a. bijlessen, workshops en kampen rondom wetenschap-en-techniek.
We zouden dus bijvoorbeeld enkele lessen rondom het universum, of ruimtevaart e.d. kunnen komen geven bij de (laatstejaars) studenten, al dan niet als naschoolse activiteit.

De verantwoordelijke voor deze lessen rondom wetenschap is Jan Kunnen, die als Dr. in de natuurkunde een grote passie heeft voor wetenschap en deze passie graag, op een pedagogische wijze, deelt.
Kinderen warm maken voor wetenschap is dan ook één van zijn voornaamste doelen.

Er is reeds een samenwerking tussen Solutio v.z.w. en Ingenium school. Ingenium school is de eerste school voor hoogbegaafde kinderen in België. De school wil een oplossing bieden voor meer -en hoogbegaafde kinderen die zich niet op hun plaats voelen in het regulier onderwijs.
In juli 2015 organiseerde Ingenium een Summer School om de kinderen al eens te laten proeven van het type onderwijs dat hier aangeboden zal worden. Jan Kunnen van Solutio was één van de leraars die week, waar hij samen met de kinderen een drie uur durende reis door het universum heeft gemaakt om zo heel wat raadsels op te lossen.
De samenwerking tussen Solutio en Ingenium wordt ook verder gezet onder de vorm van workshops rondom allerlei aspecten uit fysica en andere takken uit de wetenschap.

Meer informatie vinden over Solutio kan via onze website  www.solutio-vlaanderen.be

 

Multimove - naschoolse activiteit

Sport en opleiding vzw, is een officiele erkende organisatie voor het geven van Multimove. 
​We hebben de erkenning van  Sport Vlaanderen (BLOSO) gekregen.
​Multimove wordt hoofdzakelijk gegeven aan kleuters in beperkte groepen om kwaliteit te garanderen. 

Dans - naschoolse activiteit

​Sport en opleiding vzw, heeft een bekende dansschool in de druivenstreek ''X-plosion Dance'', die bijna 10 jaar bestaat en ongeveer 300 leden telt.
​We geven naschoolse activiteiten dans in bepaalde scholen van Overijse.


JIU-JITSU - naschoolse activiteit

Sport en opleiding vzw, geeft in verschillende scholen Jiu-Jitsu als naschoolse activiteit.
​Lessen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers.  Villers Jean-François (zwarte gordel 4de dan Jiu-Jitsu + 3de dan Tang Soo Do) en Jan Kunnen (Zwarte gordel 2de dan Jiu-Jitsu + 1ste dan Tang Soo Do), beide instructeurs zijn ex-belgische kampioenen en bezitten een diploma initiator van de Vlaamse trainersschool (VTS).  Beide zijn erkend door de Vlaamse Jiu-Jitsu federatie (VJJF) en de Intercontinentale Tang Soo Do Organisation (ITO).

Frans leren met theater (drama) - naschoolse activiteit

Een naschoolse activiteit moet niet altijd sport zijn, een andere taal op een speelse manier leren is ook heel leuk.
​Hier geven we lessen frans in theatervorm (drama).  Lerares is  franstalig (met schoolkennis van het nederlands), wat de kinderen ook verplicht om enkel frans te spreken en te begrijpen.  Een hele leuke uitdaging voor de kinderen.  Blije gezichten aan het einde van de les hebben we altijd.