Shelsy Vantuycom

Shelsy studeerde af in januari 2018 als kleuterjuf aan de University College te Leuven. Hier liep ze niet enkel stage in alle kleuterklassen, maar ook in de lagere school. Tijdens haar eindstage stak Shelsy ook zelf verschillende workshops in elkaar om kinderen te leren omgaan met hun gevoelens, waarbij ze een zeer leerrijke ervaring opdeed.

Shelsy is al jarenlang bezig met kinderen: Babysitten, kinderopvang, chiro, ze deed het allemaal. Ze werkte zelfs als ranger in Planckendael (dit is een soort plaatselijke gids die leuke activiteiten doet met de kinderen met of over de dieren).
Ook heeft Shelsy een brede ervaring aan sporten met kinderen. Ze gaf eerder al zwemlessen en sport na school. Ze probeert hier telkens nieuwe oefeningen uit die vaak bij de kinderen blijven hangen. Ze speelt zelf ook voetbal, zwemt graag en gaat vaak joggen en naar de fitness.
Shelsy  is ook veel met muziek bezig: ze speelt gitaar, ukelele, zingt en gaf ook al privé-gitaarlessen. Dit betrekt ze dan ook heel graag in het lesgeven, zowel in de klas als in de sportlessen.

Shelsy staat bekend om haar geduldige, gestructureerde aanpak. Ze weet hoe ze de kinderen moet boeien en krijgt ze telkens weer mee in haar activiteiten. Ze is erg flexibel en probeert heel graag nieuwe dingen uit. Ze verlegt graag haar grenzen door elke keer de lat ietsje hoger te leggen voor zichzelf.

In de lessen van Shelsy werk je aan verschillende bewegingsvaardigheden die cruciaal zijn om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren, terwijl plezierbeleving centraal staat.