Shauni Ackermans

Shauni Ackerman is in 2015 afgestudeerd als sociaal cultureel werker aan de Sociale Hogeschool in Heverlee, waarbij ze een stageplek kreeg bij dans -en theaterproductie fabuleus. Twee jaar later behaalde ze haar master in de communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

Voor Shauni is geen dansstijl onbekend. Ze is een allround dansers die continu lessen, stages, workshops en bijscholingen volgt bij gerenommeerde dansleerkrachten zoals Laurent Flament, Steeve Austin, Min Hee Bervoets, Tamara Arutti, Eric Bacon... Tijdens de zomermaanden gaat ze zich regelmatig bijscholen in dansscholen in Amsterdam en Londen om de nieuwste danstrends op te volgen, om zo vernieuwend te kunnen werken in haar lessen. Ze volgt al vanop jonge leeftijd danslessen in jazz, modern, hiphop en house. Daarnaast is ze zelf reeds 4 jaar lid van de moderne danscompagnie “Modaté” (olv. Sanne Dillen), waarbij ze deelnam aan verschillende wedstrijden en optredens.  In 2016 werd ze met haar urban choreografie geselecteerd voor de finale van Dance.Kicks, een choreografie-wedstrijd van Danspunt voor urban dans. Daarnaast raakte ze met een hiphop choreografie tot in de finale van Dance Waves Competition.

Naast dansles geven in een dansschool, geeft Shauni ook extern dansworkshops op sportkampen en lager -en middelbare scholen. Daarnaast heeft ze bij Danssport Vlaanderen een certificaat om te mogen jureren op danswedstrijden.

In de lessen van Shauni werk je aan verschillende danstechnieken en bewegingen, beoefen je de foundations en leer je  een eigen stijl te ontwikkelen.