Kleine uitleg over de stages


Gevechtsportstages : initiatie  (voor iedereen - vanaf 6 jaar) (€100)


Tijdens deze initiatieweek, kom je in contact met allerlei gevechtsporten, zoals Jiu-Jitsu, Judo, Tang Soo Do, Kick Box. De lessen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers (VTS). De gevechtsporten worden afgewisseld met sport en spel.


!! Stage is toegankelijk voor iedereen !!  Gevechtsportstages : speciale wapenstage (enkel voor leden van MAA of naschoolse jiu-jitsu of zelfverdediging - vanaf 6 jaar) (€150)

Tijdens deze week, die specifiek gericht is op de leden van MAA en naschoolse jiu-jitsu en zelfverdediging, leren de kinderen zich verdedigen tegen messen, revolvers en knuppels, en leren ze daarnaast ook met de Bo (lange stok), nunchaku en bokken (houten zwaard) werken. Superleuke stage dus voor echte (kleine) ninja’s!

Op het einde van de stage krijgen de kinderen ook een geschenk.

 

 

 

Franse taalstage : Thema Clown (vanaf 7 jaar) (€150)

Tijdens deze stage wordt Frans aangeleerd op een ludieke manier.  Er mag namelijk best wat gelachen worden tijdens het aanleren van een taal. Schminken, zich verkleden en zotte toeren uithalen is een must tijdens deze 4 dagen.
De kinderen hebben geen voorkennis van het Frans nodig, de bedoeling is dat ze op een leuke manier kennis maken met het Frans.

 

Franse taalstage : Thema '''commedia dell'arte'' ( vanaf 7 jaar) (€150)

'''commedia dell'arte'' is een vorm van improvisatietheater.  Ook voor deze stage hebben kinderen geen Franse voorkennis nodig, de bedoeling is dat ze op een leuke manier kennis maken met het Frans.

 


Dansstage :  (vanaf 6 jaar) (€100)

Er is heel wat afwisseling tijdens deze stage, zowel in stijl als muziekgenre.  Dit is dus een dansstage om echt niet te missen!!
De week wordt afgesloten met een show, waarbij de aangeleerde dansjes getoond worden aan familie en vrienden.

 


Kleuterstage : (1ste, 2de en 3de kleuterklas) (€100)

Tijdens deze week kunnen kleuters zich amuseren met verschillende activiteiten zoals knutselen, tekenen, schilderen en zo veel meer. Dze activiteiten worden afgewisseld met een aantal sporten zoals Multimove, kleuter-Jitsu, -yoga, -dans en -turnen. Een mooi evenwicht tussen creatief bezig zijn en sporten!

!! Opgelet, deze stage is niet voor kinderen van de instapklas !! 

 

 

Wetenschap-IT-sportstage ( vanaf 7 jaar) (€150)

Onder het motto ‘Mens sana in corpore sano’, biedt deze stage een afwisseling tussen wetenschap (proefjes), IT (programmeren en computationeel denken) en (gevecht)sport. De IT-lessen zijn gebaseerd op de website www.code.org. De wetenschapslessen zijn interactieve lessen met allerlei verschillende thema’s.

 


 

Mountainbikestage (vanaf 6 jaar) (€100)

Deze stage is gericht op kinderen en jongeren tussen 7 en 15 jaar, onder de voorwaarde dat ze al kunnen fietsen natuurlijk. De kinderen worden dan, volgens hun niveau, ingedeeld tijdens de stage zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Er wordt natuurlijk heel veel gefietst in en rond Huldenberg. Onderweg wordt er dan regelmatig gestopt voor sport en spel in het bos of in de sporthal van Huldenberg. 1 dag wordt er ook naar Overijse gefietst om daar dan in de speeltuin te spelen en te gaan zwemmen. Alles hangt ook wat af van het weer.

Een overzichtje van de tochten van de stage in 2017:

https://1drv.ms/w/s!AqId6lntnqr2pQm9KSYBSELw-TbE

 

 


Omnisportstage (vanaf 6 jaar) (€100)

Tijdens deze stage wordt er afgewisseld tussen verschillende sporten (voetbal, badminton, basket, hockey,netbal, ...) en spel in en rond de sporthal, geeft de kinderen de kans om kennis te maken met allerlei verschillende sporten.