Antwoorden op de meest gestelde vragen

INSCHRIJVING

Inschrijvingen dienen te gebeuren via het inschrijvingsformulier op onze website.

BEVESTIGING VAN INSCHRIJVING

Na het invullen van het online inschrijvingsformulier, komt er een automatisch bericht op onze website.
​Dit wil zeggen dat u inschrijving bij ons goed binnen is.
​Moest u de stage niet meer terugvinden uit onze lijst van stages, dan wil het zeggen dat het stage volzet is.

De inschrijving is pas hellemaal in orde bij betaling van de stage op de rekening van Sport en opleiding vzw.

BETALINGEN

​Er zal geen factuur of herrineringen tot betalingen worden gestuurd.  U moet zelf de betaling in orde brengen.  Hoe sneller dit gedaan is, hoe better.  Niet vergeten dat de inschrijving pas in orde is na de betaling van de stage(s).  Er is geen mogelijkheid om tijdens de stage(s) te betalen.

Argenta bank

BE23 9730 0313 8891
Sport en opleiding vzw
Kanunniksteen 38
3090 Overijse

Vermelding :

Naam en voornaam van het kind + de periode van de stage en gemeente + type stage

Prijzen :

Afhankelijk van het type stage en duurtijd van de stage zelf.
Bij het inschrijvingsformulier op onze website staan de prijzen naast elke stage.

Kortingen :

2de kind = -10%, 3de kind = -20%

Er is ook een mogelijkheid om via u mutualiteit een som van 15 tot 30€ terug te trekken. Op de website van jullie mutualiteit is het mogelijk om deze papieren te downloaden.  Deze papieren kunnen ons aan begin van de stage gegeven worden, we zorgen om deze te ondertekenen en jullie terug te geven voor het einde van de stage.

TERUGBETALING VAN STAGE(S)

​Er kan een terugbetaling gevraagd worden indien u kind zijn been gebroken heeft of ernstig ziek (geen snotneus ofzo) is geworden de dag voor de stage begint.  We begrijpen dat dit kan voorvallen, maar vragen wel om een doctersbrief mee te geven als bewijs van de ziekte.  Er zal echter geen terugbetaling gegeven worden voor degenen die plots op rijs willen vertrekken en een stage op voorrand hadden geboekt.  Wij moeten aangepaste zalen, de juiste aantal instructeurs voorzien om een aangename stage te kunnen geven en dit kost ons ook veel geld en dit kunnen we geen dag of week voor de stage begin veranderen.  Moesten hieromtrend vragen zijn mag u me steeds een e-mail sturen ( villersjf@telenet.be )

SOORTEN STAGES

Wetenschapsstage

De wetenschapsstage wordt gegeven door Jan Kunnen, via Solutio vzw., waar hij ook hoofdcoördinator is.
Tijdens deze stage wordt gewerkt rondom de domeinen waar hij zelf actief in gewekt heb tijdens zijn doctoraat (in de wetenschappen, meerbepaald fysica). Dit is dus:

 • astronomie en kosmologie,
 • wetenschappen op Antarctica,
 • waarschijnlijk zal er ook een deel gewerkt worden rondom het Zoniënwoud.

Er zal een afwisseling zijn tussen theorie en praktijk, met zeker voldoende tijd voor kleine en grotere experimentjes.
Daarnaast wordt er, onder het motto ‘Mens sana in corpore sano’, ook tijd doorgebracht in het prachtige Zoniënwoud, dat net naast de Bosuil ligt.

Franse initiatie stage: zelf een kortfilm maken

De Franse stage is ook via Solutio vzw, daar gaan de kinderen in 4 dagen tijd een kortfilm (animatiefilm) maken en opnemen, dit allemaal in het Frans. 
Geen voorkennis van het Frans nodig !!
De lessen worden gegeven door een Franstalige jonge dame, die veel ervaring heeft met theater (drama) en korte filmopnames.  
 

Kleuter stages

Deze zijn bedoeld voor kinderen die in de 2de kleuterklas, 3de kleuterklas en 1ste leerjaar zitten.  Ons aanbod is vrij ruim voor de kleuters : kleuterturnen, kleurdans, kinderyoga, creatief bezig zijn (tekenen, schilderen), kleuter-Jitsu (Jiu-Jitsu voor kleuters), spelletjes leren, enz...
 

Initiatie stages

Tijdens deze stages worden de kinderen ingeleid in de wereld van dans en crea / gevechtsport / Mountainbike of andere sporten

De stages zijn bedoeld voor elk kind van 6 tot 14 jaar die wil kennismaken met een nieuwe sport gegeven door opgeleiden instructeurs  of kampioenen in een welbepaalde discipline.  Een voorafgaande kennis van deze sporten is zeker niet nodig, iedereen kan meedoen! Naast deze sporten bieden we ook andere sporten en spelletjes aan ter afwisseling.

Interne stages

Enkel voor de leden van Martial Arts Academy vzw. Vanaf 6 jaar die een intensieve training Jiu-Jitsu, Judo, Karaté en Kick boxing willen hebben.

Tijdens de Herfstvakantie en Paasvakantie zijn er interne stage met gordel overgang.  Tijdens de zomer is er een speciale wapen stage waar ze leren verschillende wapens te gebruiken zoals de Bo (lange stok), nunchaku's maar zich ook leren verdedigen tegen een aanval op mes, revolver, mattrak.  Aan de einde van dit stage krijgen de kinderen iets speciaal (een wapen met hun naam erop).  We wisselen van type wapen zodat de kinderen die verleden jaar een wapen stage heeft gedaan een andere type wapen thuis mag meenemen. Alles is natuurlijk legaal :-)

We hebben zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen van uw kind betreffende de vriendjes waarmee ze samen in de groep zitten (afhankelijk van de leeftijd).

MTB (Mountainbike) stages

​Hier moeten de kinderen een eigen fiets hebben.  De fiets kan van maandag tot vrijdag ter plaatsen blijven in een veilige ruimte (dit moet niet, dit mag).
​De kinderen leren hier technieken om beter te kunnen fietsen in onze mooie druivenstreek/zonienwoud. We leren hun ook over de gevaren van het verkeer en hoe dat men een fiets moet onderhouden of herstellen (een band herstellen bv).  De kinderen doen een 1/2 dag MTB en de andere helfst van de dag doen we omnisport / gevechtsporten / zwemmen en leuke advontuurlijke spelletjes.  De kinderen fietsen dus niet de ganse dag, dit zouden ze heel moeilijk een ganse week aankunnen.  Dit is echt de beste weg zodat de kinderen een heel leuke en sportieve stage meeleven.

Dans stages

​Deze stages zijn georganiseerd door onze dansschool X-Plosion Dance (www.xplosiondance.be).  Vanaf 6 jaar tot 16 jaar kan je hier terecht om te dansen.  Er zijn 3 van de 4 periodes dans gegeven en 1 periode gaan ze ofwel zwemmen ofwel een ander sport of spel doen.  De groepen zijn verdeeld naargelang de ouderdom van de kinderen.  De stages van X-Plosion Dance zijn bekend om redelijk snel vol te zijn.  Wees er snel bij !!

!! Alle stages zijn zowel voor meisjes als voor jongens !!

VRIENDJES IN DEZELFDE GROEP

​Jullie mogen ons zeker meegeven met wie u kind wil zijn tijdens de stage (dit kan via mail naar villersjf@telenet.be ).  Als ze dezelde ouderdom hebben zullen ze heel waarschijnlijk in dezelfde groep zitten. Moesten ze zien dat ze de eerste dag van de stage toch niet samen zijn, mogen ze dit komen zeggen en we zullen ervoor zorgen dat dit goed komt, zodat ze het nog beter hebben.

AL ONZE STAGES IN 2016-2017

 • HERFSTVANKANTIE 2016 
  ​Interne stage voor leden van MAA van 31/10 tot 4/11 in Overijse
  ​Gevechtsportstage van 31/10 tot 4/11 in Overijse
   
 • KERSTVAKANTIE 2016/2017
  ​Kleuter stage van 26/12 tot 30/12 in Hoeilaart
  ​Kleuter stage van 2/1 tot 3/3/2017 in Huldenberg
   
 • KROKUSVAKANTIE 2017
  ​Gevechtsportstage van 27/2 tot 3/3/2017 in Oud-Heverlee
   
 • PAASVAKANTIE 2017
  MTB stage van 3/4 tot 7/4/2017 in Huldenberg
  ​Dans en crea stage (X-Plosion Dance) van 3/4 tot 7/4/2017 in Jezus-Eik (Overijse)
  ​Gevechtsportstage van 3/4 tot 7/4/2017 in Affligem
  ​Gevechtsportstage van 10/4 tot 14/4/2017 in Overijse
  ​Interne stage voor leden van MAA van 10/4 tot 14/4/2017 in Overijse
   
 • STAGES IN JULI en AUGUSTUS 2017
  Omnisportstage van 3/7 tot 7/7 in Huldenberg (100€)
  ​Gevechtsportstage van 10/7 tot 14/7 in Affligem (100€)
  Gevechtsportstage van 10/7 tot 14/7 in Overijse (100€)
  ​Interne wapen stage voor leden van MAA van 10/7 tot 14/7/2017 in Overijse (150€)
  Dansstage (X-Plosion Dance) van 17/7 tot 21/7/2017 in Hoeilaart(100€)
  ​Dans en crea stage (X-Plosion Dance) van 24/7 tot 28/7/2017 in Oud-Heverlee (100€)
  Gevechtsportstage van 31/7 tot 4/8/2017 in Oud-Heverlee (100€)
  ​​Kleuter stage van 14/8 tot 18/8/2017 in Jezus-Eik  -100 €
  Wetenschapsstage van 14/8 tot 18/8/2017 in Jezus-Eik (5 dagen, 11-14 jaar) -150 €
  Initiatie Frans, zelf een kortfilm maken van 14/8 tot 18/8/2017 in Jezus-Eik (Overijse) (4 dagen, 15/8 NIET, vanaf 8 jaar) -100 €​​
  ​MTB stage van 21/8 tot 25/8/2017 in Huldenberg (100€)

PROGRAMMA'S VAN DE STAGES

Sommige ouders, willen graag een overzicht hebben van wat de kinderen juist gaan doen tijdens de week.
Dit is iets dat we enkel kunnen meegeven de eerste dag van de stage.  Er zijn veel zaken die in aanmerking komen en eventueel verschuiven van uur of dag.  Hiervoor geven we dit niet nog niet mee voor onze stages beginnen.

ADRESSEN STAGES

Voor de stages in Overijse verwachten we alle kinderen elke dag in de grote sporthal van Overijse ‘Den Heurk’ (Heurkstraat 3, 3090 Overijse).

Voor de stage in Jezus-Eik worden de kinderen verwacht in het cultuurcentrum ‘ Gc De Bosuil’ (Witherendreef 1 ,3090 Jezus-Eik).

Voor de stage in Huldenberg worden de kinderen verwacht in de sporthal van Huldenberg ‘De Kronkel’ (Gemeenteplein 2, 3040 Huldenberg).

Voor de stage in Hoeilaart worden de kinderen verwacht in de sporthal van Hoeilaart (Koldamstraat 9a, 1560 Hoeilaart).

Voor de stage in Affligem worden de kinderen verwacht in de sporthal van Affligem ‘Bellekouter’ (Bellestraat 99, 1790 Affligem).

Voor de stage in Oud-Heverlee worden de kinderen verwacht in VBS HHOH (Waversebaan 81 , 3050 Oud-Heverlee).

OPVANG VOOR EN NA DE STAGE

Er is opvang voorzien vanaf 8 uur en de lessen starten om 9 uur. Gelieve dan ook uw kind op tijd te brengen, sommige groepen vertrekken met de fiets (MTB stages). De lessen stoppen om 16 uur waarna we opvang voorzien (ten laatste) tot  17 uur.

Gelieve de eerste dag schriftelijk te laten weten of uw kind al dan niet zelfstandig naar huis mag. Kinderen en jongeren zonder schriftelijke toestemming mogen niet alleen naar huis.

ETEN EN DRINKEN

We vragen aan de ouders om voldoende boterhammen te voorzien voor een middagmaal. We raden ook aan om enkele versnaperingen te voorzien voor tussendoor.

Water en frisdranken zullen gratis voorzien worden.

MEDICATIE

Indien uw kind medicatie moet nemen, gelieve dit te laten weten en voldoende mee te geven. Breng indien nodig ook een doktersvoorschrift mee.

Indien uw kind specifieke medische aandacht vereist (diabetes, astma, …), gelieve dit ook dan via mail aan ons te laten weten.

KLEERDRACHT

We vragen aan alle kinderen om in sportkledij (trainingsbroek, T-shirt en sportschoenen) te komen, dus kledij dat vuil mag zijn.  Donderdag of vrijdag gaan we met de groepen gaan zwemmen. De juiste dag van deze activiteit zal dinsdag kenbaar gemaakt worden.

KOSTBARE VOORWERPEN EN GSM GEBRUIK

We raden ook aan om geen kostbare voorwerpen (Nintendo, speelgoed, juwelen, I-PAD...) niet mee te geven aan uw kind. We zijn dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele schade of diefstal.
​Indien u kind met de fiets of met de bus naar huis zou gaan en u toch graag heeft dat hij zijn GSM bij heeft, mogen ze deze meenemen maar niet gebruiken tijdens de stage of pauze.  Eens de stage gedaan is (16 uur), mogen ze deze terug hebben.  Zo hebben de ouders ook een gerust gevoel.

Indien jullie nog specifieke vragen hebben, kunnen jullie mij bereiken op volgend nummer :

Jean-François Villers : 0468 31 09 11 of E-mail: villersjf@telenet.be


Met vriendelijke groeten,
Villers Jean-François
Hoofdcoördinator
Sport en opleiding  vzw